spagety_s_rajcatovou_omackou

Špagety s rajčatovou omáčkou

Jedno z nejoblíbenějších jídel našeho Benjího. Vždycky, když dusím rajčata, přilítne do kuchyně a volá: „Barčo, my budeme mít zase ty dobrý těstovinky?“ Benjo je má nejraději s penne, zatímco Tomáš s Kryšpou chtějí špagety, takže je to vždycky boj, čí těstovina vyhraje! Nakonec zvítězí Benjamín, protože toho sní nejvíc. Stejnou omáčku můžete použít i do boloňských špaget, stačí si jen na cibulce opéct maso, přidat hrst nadrobno nakrájené mrkve, přilít omáčku z rajčat a pak už jen dusit.

Na 4 porce
Doba přípravy: 45 minut

500 g dobrých rajčat
80-100 ml olivového oleje
1 balíček špaget nebo penne
pár lístků čerstvé bazalky
parmezán na ozdobení
sůl

1. Když vařím omáčku z cherry rajčátek, dám je celá do rendlíku, zaliju je olivovým olejem a dusím pod pokličkou zhruba 30 minut, do úplného rozvaření. Někdy připravuju omáčku z velkých rajčat, která nakrájím na kostky a dál je postup stejný. Když jsou rajčátka rozvařená, propasíruju je přes cedník a dochutím je solí a pepřem.

2. Vysoký hrnec si napustím vodou a přivedu ji k varu. Do vroucí osolené vody přidám špagety a uvařím je podle návodu na obalu al dente. Uvařené špagety sliju, zaliju je omáčkou a dobře je promíchám. Pak je rozdělím na talíře, přidám nastrouhaný parmezán a pár lístků čerstvé bazalky.

spagety_s_rajcatovou_omackou1

2 komentáře k “Špagety s rajčatovou omáčkou

  1. Přiznám se Báro, že jsem se k tomu receptu vrátila v zoufalství… Na první pohled mě vůbec nezaujal, jen rajčata, říkala jsem si, ale protože jsem neměla doma nic jiného a protože jsem chtěla dětem udělat něco rychlého a dobrého, tak jsem to nakonec udělala… Ježíš, to je tak strašně dobrý! Když se to vše smíchá dokola. Mňam! Už jsem to dělala asi 3x. A když jsem dostala rajčata od dědy, malý, žlutý, červený na sluníčku uzrálý. Je to jednoznačně jídlo tohoto léta! 🙂

    1. Smíchá dohromady samozřejmě… 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *